Розуміння часу у "Філософії теперішнього" Дж. Г. Міда - Шамша, І. В. (Одеса, 2017)
Статтю присвячено аналізу розуміння часу в концепції Дж. Г. Міда. Аналіз модусів часу приводить автора до висновку про те, що в концепції американського прагматика вічність виявляється протиставленою часу. Окрема увага приділяється поняттю емерджентності. На думку Дж. Г. Міда, саме емерджентність постає ключем до розуміння всіх модусів часу.
Шамша І. В. Розуміння часу у "Філософії теперішнього" Дж. Г. Міда / І. В. Шамша // VІІ Національний конвент: матеріали VІІ Національного конвенту Міжнародної асоціації студентів політичної науки (м. Одеса, 21-22 квітня 2017 р.). / за загальною редакцією Телешуна Я. С. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2017. – С. 38-40.
Keywords: Дж. Г. Мід; розуміння часу; теперішнє; модуси часу; людина