Щодо протидії маніпулюванням на фондових ринках (зарубіжний досвід) - Одинець, І. В.; Одинец, И. В.; Odynets, I. V. (Одеса : Гельветика, 2018)
Розглянуто закордонний досвід протидії маніпулюванням на фондових ринках за законодавством окремих іноземних країн. Визначено перелік головних об’єктів злочинних посягань на прикладах Сполучених Штатів Америки, Європи та Китаю, а також особливості відповідальності за такий злочин у різних країнах.

О противодействии манипулированию на фондовых рынках (зарубежный опыт). Рассмотрен зарубежный опыт противодействия манипуляциям на фондовых рынках отдельных иностранных стран. Определены перечень основных объектов преступных посягательств на примерах Соединенных Штатов Америки, Европы и Китая, особенности ответственности за такое преступление в разных государствах

On counteraction to manipulation in stock markets (foreign experience). The article demonstrates foreign experience in combating manipulation in stock markets according to the legislation of certain foreign countries. The list of the main object of criminal encroachment on examples of the USA, Europe and China; range of responsibility for this crime in different countries are determined.
Одинець І. В. Щодо протидії маніпулюванням на фондових ринках (зарубіжний досвід) / І. В. Одинець // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 81 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 103-112.
Keywords: злочин; фондовий ринок; цінні папери; шахрайство на фондовому ринку; маніпулювання; преступление; фондовый рынок; ценные бумаги; мошенничество на фондовом рынке; манипулирование; crime; stock market; securities; stock market fraud; manipulation