Аналіз інавгураційних промов українських президентів 1999 - 2014 років - Маловічко, Я. В. (Одеса, 2017)
У статті розкрито сутність, функції та значення символічних ресурсів політичної влади як інструментів політичного управління. Зазначено, що інавгураційна промова має чітко регламентовану структуру поєднуючи рамкові компоненти та основний текст. Перспективи дослідження полягають у подальшому аналізі ритуальних політичних текстів, зокрема функціональному та семантичному вивченні інавгураційних промов українських президентів - на вербальному та невербальному рівні.
Маловічко Я. В. Аналіз інавгураційних промов українських президентів 1999 - 2014 років / Я. В. Маловічко // VІІ Національний конвент: матеріали VІІ Національного конвенту Міжнародної асоціації студентів політичної науки (м. Одеса, 21-22 квітня 2017 р.). / за загальною редакцією Телешуна Я. С. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2017. – С. 150-154.
Keywords: президент України; інавгураційна промова; символічний ресурс влади; політична комунікація