Спеціальний суб’єкт злочинів, учинених працівниками поліції - Циганок, Сергій Васильович; Циганок, С. В.; Циганок, Сергей Васильевич; Tsyhanok, Serhii V. (Одеса : Гельветика, 2017)
Стаття присвячена визначенню поняття спеціального суб'єкта злочинів, учинених працівником поліції, та правового статусу поліцейського, встановленню ознак, які виділяють його й роблять спеціальним щодо інших суб'єктів злочинів, а також установленню переліку категорій осіб, які можуть бути суб'єктами цих злочинів.

Статья посвящена определению понятия специального субъекта преступлений, совершенных работником полиции, и правового статуса полицейского, формулированию признаков, которые выделяют его и делают специальным по отношению к другим субъектам преступлений, а также изложению перечня категорий лиц, которые могут быть субъектами данных преступлений .

The article focuses on the definition of special subject of crimes committed by police officers and police legal status, determines features which distinguish it and make it specific in relation to other subjects of crimes and establishes the list of persons who can be the subjects of these crimes.
Циганок C. В. Спеціальний суб’єкт злочинів, учинених працівниками поліції / С. В. Циганок // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 19 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 404-407.
Keywords: суб'єкт злочину; спеціальний суб'єкт злочину; правовий статус; поліцейський; субъект преступления; специальный субъект преступления; правовой статус; полицейский; категории специального субъекта преступлений, совершенных работниками полиции; категорії спеціального суб'єкта злочинів, учинених працівниками поліції; subject of crime; special subject of crime; legal status; police officer; categories of special subject of crimes committed by police officers; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE