Правове забезпечення моніторингу грунтів в Україні - Гавриш, Наталія Степанівна; Гавриш, Наталия Степановна; Havrysh, Natalia S. (My University, 2015)
Проаналізовано стан ґрунтових ресурсів України і проблеми моніторингу ґрунтів. Розглянуто питання правового забезпечення організації та функціонування моніторингу ґрунтів в Україні, зокрема на землях сільськогосподарського призначення.

Проанализировано состояние почвенных ресурсов Украины и проблемы мониторинга почв. Рассмотрены вопросы правового обеспечения организации и функционирования мониторинга почв в Украине, в частности на землях сельскохозяйственного назначения.

The status of the soil resources of Ukraine and problems of its monitoring has been analyzed. The problems of the legal basis for the organization and functioning of soil monitoring in Ukraine, particularly on agricultural lands.
Гавриш Н. С. Правове забезпечення моніторингу грунтів в Україні / Н. С. Гавриш // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 18-22.
Keywords: моніторинг ґрунтів; землі сільськогосподарського призначення; довкілля; охорона ґрунтів; земельний фонд України; мониторинг почв; земли сельскохозяйственного назначения; окружающая среда; охрана почв; земельный фонд Украины; monitoring of soils; agricultural land; environment; soil protection; land fund of Ukraine