Інтернет-мережа як ефективний інструмент впливу в політичній рекламі - Жужа, Л. О.; Zhuzha, L. O. (Одеса, 2018)
Політична реклама є одним із засобів спілкування з виборцями, метою якого є передання необхідної інформації та координація вибору певної дії. Із розвитком сучасних наукових технологій майже весь світ став частиною глобального необмеженого простору - Інтернету. Тепер пошук та розповсюдження інформації стали миттєвими, обмін даними вимагає мінімальних зусиль, контакти та спілкування можливо реалізувати, не виходячи з дому. Інтернет-мережа є ефективним каналом комунікації та впливу на електорат з можливістю більш тісного, вільного зворотного зв’язку виборців та політичних суб’єктів. За допомогою використання Інтернет-ресурсів, політичні суб’єкти отримують низку переваг, які позитивно впливають на розвиток та ефективність політичної кампанії. У статті досліджено специфіку використання Інтернет-реклами в політичній сфері, а також способи впливу на електорат шляхом створення та розповсюдження різних рекламних медіаматеріалів в Інтернет-мережі. Розглянуто види політичної Інтернет-реклами, її переваги та недоліки, а також особливості застосування певних її видів у політичному просторі.

Political advertising is one of the types of communication with electorate, which goal is to convey the necessary information and coordinate the voter to some action. With the development of modern scientific technology, almost the whole world became a part of the global unlimited space - the Internet. Now the searching and distribution of information is instantaneous, the exchange of data requires minimal effort, contacts and communication become possible without leaving home. The Internet is an effective channel of communication and influence on the electorate, with the possibility of more tight and free feedback between voters and political actors. Through the use of Internet resources, political actors receive a lot of benefits that positively affect the development and effectiveness of the political campaign. This article explores the specifics of using the Internet ad in the political sphere, as well as different ways of influencing the electorate by creating and distributing some types of advertising media in the Internet. The article is considered different types of political Internet ad, its advantages and disadvantages, and the specifics of the application of some of its species in the political space.
Жужа Л. О. Інтернет-мережа як ефективний інструмент впливу в політичній рекламі / Л. О. Жужа // S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe : електронний науково-практичний журнал / редкол.: Д. Маршалек-Кава (голов. ред.), Д. В. Яковлев (відп. ред.) ; НУ «ОЮА». – Одеса, 2018. – Вип. 9. – С. 28-31.
Keywords: реклама; Інтернет-мережа; банер; блог; соціальна мережа; електорат; інформація; агітація; свідомість; advertising; Internet; banner; blog; social network; electorate; information; agitation; consciousness; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science; Research Subject Categories::TECHNOLOGY::Information technology