Норми "м'якого права" в механізмі охорони морського середовища. - Короткий, Т. Р.; Короткий, Т. Р.; Korotkyi, T. (My University, 2011)
The article is devoted to complex analysis of aggregate of factors which have inﬂ uence on development of "soft law" as one of legal forms of states collaboration in the sphere of marine environment guard.

Стаття присвячена комплексному аналізу сукупності ффакторів, які впливають на розвиток "м’якого права" як однієї з правових форм співробітництва держав в сфері охорони морського навколишнього середовища.

Статья посвящена комплексному анализу совокупности факторов, которые оказывают влияние на развитие "мягкого права" как одной из правовых форм сотрудничества государств в сфере охраны морской среды.
Короткий Т. Р. Норми "м'якого права" в механізмі охорони морського середовища. / Т. Р. Короткий // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ ОЮА. – Одеса : Фенікс, 2011. – Вип. 43. - С. 80 - 92.
Keywords: співробітництво держав; Норми "м'якого права"; охорона морського середовища; Міжнародне право; Международное право; сотрудничество государств; нормы "мягкого права"; охрана морской среды; protection of the marine environment; "soft law"; cooperation of the states; international law