Ситуативність та релятивність догми права - Сидоренко, Олена Михайлівна; Сидоренко, Елена Михайловна; Sidorenko, Olena M. (My University, 2014)
У статті доводиться, що на рівні індивідуальної правосвідомості догма існує як ситуативний феномен. Зазначене виявляє себе у контексті правових відносин. Догма права є і реляційною, оскільки її актуалізація можлива лише в контексті діяльності суб’єктів правового життя.

В статье доказывается, что на уровне индивидуального правосознания догма существует как ситуативный феномен. Указанное проявляет себя в контексте правовых отношений. Догма права является и реляционной, поскольку ее актуализация возможна только в контексте деятельности субъектов правовой жизни.

The dogma of law exists as situational phenomenon at the level of individual legal awareness. It shows up in the context of legal relationship. Actualization of dogma of law is possible only in a context of subject’s activity in legal life because it is relational.
Сидоренко О. М. Ситуативність та релятивність догми права / О. М. Сидоренко // Науковий вісник Херсонського державного університету : зб. наук. пр. – Серія : Юридичні науки. – Херсон, 2014. – Вип. 1. – Том 1. – С. 33-37.
Keywords: догма права; ситуативність догми права; релятивність догми права; правові відносини; правова ситуація; комунікативність права; ситуативность догмы права; релятивность догмы права; правовые отношения; правовая ситуация; комуникативность права; dogma of law; situationality of dogma of law; relativity of dogma of law; legal relationship; legal situation; communicativeness of law