Сутність і структура окремих складників методики судового розгляду кримінальних справ - Когутич, Іван Іванович; Когутич, І. І.; Когутич, Иван Иванович; Kohutych, Ivan I. (Одеса : Гельветика, 2017)
У статті на підставі аналізу тенденцій криміналістичної науки наведено аргументи на користь тези про потребу розширення предмета і системи криміналістичної методики. Обґрунтовано пропозицію стосовно того, щоб криміналістична методика містила дві частини: методику розслідування злочинів і методику судового розгляду кримінальних справ. Запропоновано диференційовану систему методики судового розгляду кримінальних справ, а також типову структуру видової (групової) методики судового розгляду кримінальної справи. Охарактеризовано окремі елементи цієї методики.

В статье на основании анализа тенденций криминалистической науки приведены аргументы в пользу тезиса о необходимости расширения предмета и системы криминалистической методики. Обосновано предложение относительно того, чтобы криминалистическая методика содержала две части: методику расследования преступлений и методику судебного разбирательства уголовных дел. Предложена дифференцированная система методики судебного разбирательства уголовных дел, а также типичная структура видовой (групповой) методики судебного разбирательства уголовного дела. Охарактеризованы отдельные элементы этой методики.

The article contains arguments for the thesis on the need to expand the subject and system of the criminalistics methodology based on trend analysis of criminalistics science. Suggestion on the division of criminalistics methodology into two parts was proved: methodology of crimes investigation and methodology of court hearing on criminal cases. Differentiated system of court hearing methodology on criminal cases as well as typical structure of species (group) methodology of court hearing on criminal cases were suggested. Separate elements of the aforementioned methodology were characterized.
Когутич I. І. Сутність і структура окремих складників методики судового розгляду кримінальних справ / I. І. Когутич // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 19 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 190-205.
Keywords: кримінальна справа; методика розслідування злочинів; методика судового розгляду кримінальних справ; уголовное дело; методика расследования преступлений; методика судебного рассмотрения уголовных дел; criminal case; crime investigation methods; methods of trial of criminal cases; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE