Правова визначеність щодо інституту кримінальних проступків та процесуальної форми дізнання - Сачко, О. В.; Сачко, А. В.; Sachko, O. V. (Одеса : Гельветика, 2018)
У статті розкриваються основні проблеми забезпечення юридичної визначеності під час запровадження новітнього інституту кримінальних проступків та процесуальної форми досудового провадження в порядку дізнання. Аналізуються концепти й новації кримінального та доказового права, особливості процесуальної форми діяльності дізнавачів щодо збирання й дослідження доказів. Розкрито виникаючі колізії правових норм, проблеми та шляхи їх усунення.

Правовая определённость относительно института уголовных проступков и процессуальной формы дознания. В статье раскрываются основные проблемы обеспечения юридической определенности при введении нового института уголовных проступков и процессуальной формы досудебного производства в порядке дознания. Анализируются концепты и новации уголовного и доказательственного права, особенности процессуальной формы деятельности дознавателей по сбору и исследованию доказательств. Раскрыты возникающие коллизии правовых норм, проблемы и пути их устранения.

Legal certainty regarding the institute of criminal misconduct and procedural forms of inquiry. The article reveals the main problems of providing legal certainty in the course of introduction of the newest institute of criminal misdemeanors and the procedural form of pre-trial proceedings in the order of inquiry. The concepts and innovations of criminal and evidence law, peculiarities of the procedural form of investigators’ activity in collecting and researching evidence are analyzed. The emerging conflicts of legal norms, problems and ways of their elimination are revealed.
Сачко О. В. Правова визначеність щодо інституту кримінальних проступків та процесуальної форми дізнання / О. В. Сачко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 81 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 127-133.
Keywords: юридична визначеність; кримінальні правопорушення; дізнання; кримінальні проступки; спрощене судочинство; юридическая определённость; уголовные правонарушения; дознание; уголовные проступки; упрощенное судопроизводство; legal certainty; criminal offenses; inquest; criminal misdemeanors; procedural forms of inquiry