Раціональний дискурс про кримінальне право : монографія - Стрельцов, Євген Львович; Стрельцов, Є. Л.; Streltsov, Yevhen L.; Streltsov, Yevgen (Київ : Юрінком Прес, 2025)
У книзі систематизовані публікації, у яких досліджується проблема сучасного розвитку кримінального права, та які були оприлюдненні (надруковані) протягом останніх років у «Юридичному віснику України». Ці складні проблеми викладаються таким чином, що вони адаптовано сприймаються усіма категоріями юридичної спільноти. Тому видання буде корисним для законотворців та їх консультантів, науковців, практиків, викладачів, докторантів та аспірантів, здобувачів вищої освіти, усіх, хто цікавиться сутністю кримінального права, його змістом та завданнями, проблемами продуктивності кримінально-правових положень, діяльністю держави з використанням відповідних структур, органів та організацій щодо застосування таких положень та ін. The book systematizes publications that explore the problem of the modern development of criminal law, and which have been published (printed) in recent years in the "Legal Bulletin of Ukraine". These complex problems are presented in such a way that they are adapted to be perceived by all categories of the legal community. Therefore, the publication will be useful for legislators and their consultants, scientists, practitioners, teachers, doctoral and postgraduate students, higher education students, everyone who is interested in the essence of criminal law, its content and objectives, problems of the productivity of criminal law provisions, the activities of the state using relevant structures, bodies and organizations to apply such provisions, etc.
Стрельцов Є. Л. Раціональний дискурс про кримінальне право : монографія / Є. Л. Стрельцов. - Київ : Юрінком Прес, 2024. - 468 с. - Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/30572
Keywords: справедливість у кримінальному праві; воєнне та післявоєнне кримінальне право; смертна кара; кримінальні кодекси; кваліфікація; склад кримінального правопорушення; потенціал кримінального законодавства; кримінальна відповідальність юридичних осіб; коронавірусна та посткоронавірусна злочинність; злочин; покарання; економіко-правові проблеми України; кримінальне право; justice in criminal law; military and post-war criminal law; death penalty; criminal codes; qualification; composition of a criminal offense; potential of criminal legislation; criminal liability of legal entities; coronavirus and post-coronavirus crime; crime; punishment; economic and legal problems of Ukraine