Особливості позитивноправового втілення основних засад державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності - Хамходера, Олег Петрович; Хамходера, О. П.; Хамходера, Олег Петрович; Khamkhodera, Oleh P. (My University, 2012)
В даній статті висвітлюється нормативно-правове закріплення основних засад державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності. Розкриваються недоліки та суперечності понятійно-категоріального апарату; проводиться порівняльна характеристика окремих організаційних і процедурних положень, що дозволяє виявити необхідність їх оновлення в сучасних умовах. Аналізуючи динаміку правового регулювання, автор приходить до висновку про існування негативної тенденції концептуального рівня, котра перешкоджає формуванню єдиної законодавчої бази досліджуваного напрямку правозастосування.

This article is about the regulatory consolidation of basic principles of the state supervision (control) in the sphere of economic activity. The author shows the shortcomings and contradictions of conceptual and categorial apparatus; the author make comparative investigation of the different characteristics of organizational and procedural provisions, which allows to identify the importance of updating them to modern conditions. Analyzing the dynamics of regulation, the author finds the existence of negative trends of the conceptual level, which prevents the formation of a unified legal framework which investigated in enforcement.

В данной статье освещается нормативно-правовое закрепление основных принципов государственного надзора (контроля) в сфере хозяйственной деятельности. Раскрываются недостатки и противоречия понятийно-категориального апарата; проводится сравнительная характеристика отдельных организационных и процедурных положений, что позволяет выявить необходимость их обновления в современных условиях. Анализируя динамику правового регулирования, автор приходит к выводу о существовании негативной тенденции концептуального уровня, препятствующей формированию единой законодательной базû исследуемого направления правоприменения.
Хамходера О. П. Особливості позитивноправового втілення основних засад державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності / О. П. Хамходера // Митна справа. – 2012. – № 5(83). – ч. 2. – кн. 1. – С. 191–198.
Keywords: нагляд; контроль; орган; процедура; копія; примірник; адміністративне оскарження; surveillance; control; authority; procedure; copy; administrative appeal; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE