"Гумор" у публічному праві проти права гумору - Туляков, В. О.; Туляков, Вячеслав Олексійович; Tuliakov, Viacheslav O. (Одеса : Юридика, 2024)
Кримінальне правопорушення є соціальним та лінгвістичним конструктом, а це обгрунтовує розуміння принципів криміналізації у європейських країнах як елементів ретельного культурологічного аналізу. Без розуміння правових норми та неможливості доведення іі виконання до абсурду немає обізнаності. Без обізнаності відсутня ефективна регуляція. Потреба у гуморі, здоровому глузді і сенсі при конструюванні нової кримінально-правової норми є невід’ємним елементом сучасної кримінальної політики.
Туляков В. О. «Гумор» у публічному праві проти права гумору / В. О. Туляков // Консервативно-ліберальні ідеї Одеської школи кримінального права : матеріали Одеської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 24 лист. 2023 р.) / відп. ред. проф. Ю. Ю. Коломієць. - Одеса : Юридика, 2024. - C. 191-196. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/27568
Keywords: кримінальне право; криміналізація; право на гумор; criminal law; criminalization; the right to humor; hybrid criminal law