Деякі пропозиції щодо вдосконалення цивільного процесуального законодав ства України - Лічман, Л. Г.; Личман, Л. Г.; Lichman, L. G. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
В статті на підставі проведеного аналізу українського та іноземного досвіду судового правозастосування обґрунтована необхідність змін в цивільному процесуальному законодавстві України з метою підвищення ефективності окремих судових процедур, зокрема за рахунок використання потенціалу медіації, яку пропонується запровадити в чинний процесуальний порядок розгляду цивільних справ.
Лічман Л. Г. Деякі пропозиції щодо вдосконалення цивільного процесуального законодав ства України / Л. Г. Лічман // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 304-311.
Keywords: цивільний процес; суд; мирова угода; медіація; вдосконалення процесуальної форми; виконавче провадження; гражданский процесс; мировое соглашение; медиация; совершенствование процессуальной формы; исполнительное осуществление; civil procedure; court; world agreement; alternative dispute resolution; perfection of judicial form; executive