До питання доцільності встановлення у законодавстві України віку сексуальної згоди (age of consent) з огляду на практику ЄСПЛ та договірні зобов’язання перед Радою Європи - Анцупова, Т. О.; Анцупова, Т. А.; Antsupova, T. O.; Маміч, О. В.; Мамич, Е. В.; Mamich, O. V. (Одеса : Фенікс, 2013)
Стаття присвячена розгляду питання щодо доцільності законодавчого закріплення віку сексуальної згоди в Україні та суміжних з цим питань. авторки аналізують положення конвенції ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства (2007 р.) і відповідну практику Європейського суду з прав людини. україни, вік сексуальної згоди, діяльність сексуального характеру, діти, конвенція про захист дітей від сексуальної експлуатації та сек суального насильства.

Cтатья посвящена рассмотрению вопроса о целесообразности законодательного закрепления возраста сексуального согласия в Украине и смежных с этим вопросов. Авторы анализируют положения Конвенции совета европы о защите детей от сексуальной эксплуатации и сексуального насилия (2007 г.) и соответствующую практику Европейского суда по правам человека.

The article is devoted to the question of the expediency of legislative consolidation age of sexual consent in Ukraine and related matters. The authors analyze the provisions of the Council of Europe Convention on the issues of Protection of Children against Sexual Exploitation and Sexual Abuse (2007) and the European Court of human Rights relevant practice.
Анцупова Т. О. До питання доцільності встановлення у законодавстві України віку сексуальної згоди (age of consent) з огляду на практику ЄСПЛ та договірні зобов’язання перед Радою Європи / Т. О. Анцупова, О. В. Маміч // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 454-463.
Keywords: право Ради Європи; практика ЄСПЛ; законодавство України; вік сексуальної згоди; діяльність сексуального характеру; діти; Конвенція про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства; право Совета Европы; практика ЕСПЧ; законодательство Украины; возраст сексуального согласия; деятельность сексуального характера; дети; Конвенция о защите детей от сексуальной эксплуатации и сексуального насилия; The Council of Europe law; the practice of the ECtHR; Ukrainian legislation; the age of sexual consent; «sexual activities»; children; Convention on the Protection of Children against Sexual Exploitation and Sexual Abuse