Деякі роздуми про правову сутність та соціальні завдання кримінального права - Стрельцов, Євген Львович; Стрельцов, Евгений Львович; Streltsov, Ievgen Lvovych (Київ : Ін Юре, 2010)
У статті розглядаються правова сутність та соціальні завдання кримінального права. Звертається увага на обов’язкові вимоги, яких потрібно дотримуватися при криміналізації суспільно небезпечних діянь з метою створення якісної правової бази для протидії злочинності та вирішення стратегічних та тактичних завдань у державному будівництві.

В статье рассматриваются правовая сущность и социальные задачи уголовного права. Обращается внимание на обязательные требования, которые необходимо соблюдать при криминализации общественно опасных деяний с целью создания качественной правовой базы для противодействия преступности и выполнения стратегических и тактических задач в государственном строительстве.

The article analyzes the legal substance and social goals of criminal law. Attention is drawn to the requirements that must be met while criminalizing socially dangerous deeds with the view to create effective legal base for counteracting crimes and solving strategic and tactical goals in the state’s functioning.
Некоторые размышления о правовой сущности и социальных задачах уголовного права
Towards the Issue of the Legal Substance and Social Goals of Criminal Law
Стрельцов Є. Деякі роздуми про правову сутність та соціальні завдання кримінального права / Є. Стрельцов // Право України. – 2010. – № 9. – С.102-109.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; кримінальне право; криміналізація; "ultima ratio" («останній засіб»); державні форми впливу на злочинність; правова база; уголовное право; криминализация; "ultima ratio" («последнее средство»); государственные формы влияния на преступность; правовая база; criminal law; criminalization; "ultima ratio" ("the ultimate mean"); the state’s forms of influence on crimes; legal base