Справа Скрипки як уособлення ефективності конституційної скарги в національному правопорядку - Терлецький, Дмитро Сергійович; Терлецький, Д. С.; Terletskyi, Dmytro S. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
Зазначено, що без узгоджених змін до Конституції України та чинного законодавства збалансоване, чітке й недвозначне визначення юридичних наслідків рішень Конституційного Суду України є нездійсненним. Наявні поодинокі інтерпретаційні спроби розв’язання цього завдання дотепер призводили до незмінно неприйнятного результату: заперечення таких наслідків для остаточних судових рішень.
Терлецький Д. С.Справа Скрипки як уособлення ефективності конституційної скарги в національному правопорядку / Д. С. Терлецький // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 270-273.
Keywords: конституційні права; конституційна скарга; ефективний юридичний засіб захисту; суди загальної юрисдикції; Конституційний Суду України; constitutional rights; constitutional complaint; effective remedy; courts of general jurisdiction; the Constitutional Court of Ukraine; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE