Представництво та захист інтересів громадян у справах про надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку - Соколюк, Анна Миколаївна (Одеса, 2014)
Наукова стаття присвячена представництву та захисту прав, свобод та інтересів осіб, у відношенні яких розглядається справа про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку. На підставі проведеного дослідження зроблені висновки про існуючі невідповідності положень матеріального та процесуального права, існування прогалин та можливі шляхи їх подолання шляхом вдосконалення діючого законодавства України.
Соколюк А. М. Представництво та захист інтересів громадян у справах про надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку / А. М. Соколюк // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 52. – С. 378-384
Keywords: надання психіатричної допомоги у примусовому порядку; права людини; представництво; окреме провадження; цивільний процес; вдосконалення законодавства; предоставление психиатрической помощи в принудительном порядке; права человека; представительство; особое производство; гражданский процесс; совершенствование законодательства; providing mental health care under compulsion; human rights; representation; special proceedings; civil procedure; improving the legislation