Культуро-антропологічна концепція заходів здійснення кримінально-правового впливу - Козаченко, Олександр Васильович; Козаченко, Александр Васильевич; Kozachenko, Oleksandr V. (Одеса : Юридична література, 2012)
Досліджуються питання визначення змісту і структури системи заходів кримінально-правового впливу, який застосовується за умови вчинення кримінального правопорушення з позиції виділення культуро-антропологічних властивостей. З метою забезпечення балансу інтересів людини, суспільства і держави обґрунтовується необхідність збільшення кількості як примусових, так і заохочувальних кримінально-правових заходів.

Исследуются вопросы определения содержания и структуры системы мер уголовно-правового воздействия, которые применяются при условии совершения уголовного правонарушения с позиции выделения культуро-антропологических свойств. С целью обеспечения баланса интересов личности, общества и государства обосновывается необходимость увеличения количества как принудительных, так и поощрительных уголовно-правовых мер.

The problems of determining the content and structure of measure system of criminal legal action are being researched, that are applied if a criminal offense took place from the position of culture-anthropological characteristics allocation. To balance the interests of human, society and the state the necessity of increasing the number of enforcement of both general and specific criminal activities is argumented.
Козаченко О. В. Культуро-антропологічна концепція заходів здійснення кримінально-правового впливу / О. В. Козаченко // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Т. 11. – С. 413-421.
Keywords: система кримінально-правових заходів; культуро-антропологічна методологія; кримінальне покарання; спеціальні кримінально-правові заходи; система уголовно-правовых мер; культуро-антропологическая методология; уголовное наказание; специальные уголовно-правовые меры; system of criminal-legal measures; cultural-anthropological methodology; criminal penalty; special criminal-legal measures