Застосування ненасильницьких дій під час суспільно-політичних трансформацій - Полухіна, Аліна Валеріївна; Полухіна, А. В.; Полухина, Алина Валерьевна; Polukhina, Alina V. (Одеса : Фенікс, 2017)
Визначено, що ненасильницькі дії все частіше визнаються найбільш прийнятним та дієвим засобом здійснення політичних перетворень. Зазначено, що з продовженням процесів глобалізації значно зростає й кількість випадків втручання міжнародних політичних та громадських сил у внутрішні конфлікти. Це втручання набуває різних форм, основні з яких ідейно-організаційна підтримка з боку іноземних та міжнародних неурядових організацій, та фінансова підтримка з боку урядів та міжнародних урядових організацій. Визначено, що глобалізація через наявність стійких міждержавних зв’язків дає можливість швидко запозичувати результативні практики ненасильницької боротьби.

Определено, что ненасильственные действия все чаще признаются наиболее приемлемым и действенным средством осуществления политических преобразований. Отмечено, что с продолжением процессов глобализации значительно возрастает и количество случаев вмешательства международных политических и общественных сил во внутренние конфликты. Это вмешательство принимает различные формы, основные из которых идейно-организационная поддержка со стороны иностранных и международных неправительственных организаций, и финансовая поддержка со стороны правительств и международных правительственных организаций. Определено, что глобализация из-за наличия устойчивых межгосударственных связей дает возможность быстро заимствовать результативные практики ненасильственной борьбы.

It is defined that nonviolent actions are more often admitted as the most acceptable and effective tool of political transformations. It is noted that with continuation of globalization the quantity of intervention of international political and public forces into internal conflicts considerably increased. This intervention takes various forms, mainly ideological and organizational support from foreign and international nongovernmental organizations and financial support from governments and international governmental organizations. It is defined that globalization, due to existence of stable interstate relations, gives the chance to quickly borrow productive experience of nonviolent struggle.
Полухіна А. В. Застосування ненасильницьких дій під час суспільно-політичних трансформацій / А. В. Полухіна // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 167-179.
Keywords: ненасильницькі дії; глобалізація; міжнародні урядові організації; база даних NAVCO «Насильницькі і ненасильницькі дії та їх наслідки»; ненасильственные действия; глобализация; международные правительственные организации; база данных NAVCO «Насильственные и ненасильственные действия и их последствия»; nonviolent actions; globalization; international governmental organizations; NAVCO database "Violent and nonviolent actions and their consequences"; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law