Управління конкурентоспроможністю підприємства на основі інструментів бізнес-розвідки» : бакалаврська робота - Торколат, Володимир Андрійович (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
Кваліфікаційна робота на тему «Управління конкурентоспроможністю підприємства на основі інструментів бізнес-розвідки» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент, галуззю знань 07 «Управління та адміністрування», містить 14 рисунків, 12 таблиць, 53 літературні джерела за переліком посилань. Робота виконана на 77 сторінках загального тексту і 60 сторінках основного тексту. Метою роботи є теоретичне обґрунтування та практичне дослідження управління конкурентоспроможністю підприємства на основі використання інструментів бізнес-розвідки, а також розробка рекомендацій щодо підвищення ефективності їх застосування в сучасних умовах господарювання. Досліджені теоретичні основи управління конкурентоспроможністю підприємства, здійснено аналіз конкурентоспроможності підприємства, та можливостей використання бізнес-розвідки, були розглянуті рекомендації щодо удосконалення управління конкурентоспроможністю підприємства на основі інструментів бізнес-розвідки. Результати роботи можуть бути використані в подальшому розвитку теоретичних і практичних підходів до управління конкурентоспроможністю підприємства на основі використання інструментів бізнес-розвідки, зокрема в обґрунтуванні доцільності їх комплексного застосування для підвищення ефективності управлінських рішень та формування стійких конкурентних переваг в умовах динамічного ринкового середовища. Можливими напрямками подальших досліджень є аналіз впливу бізнес-розвідки на ефективність управління підприємством. Qualification work on the topic "Management of the competitiveness of an enterprise based on business intelligence tools" for obtaining the first (bachelor's) level of higher education in the specialty 073 Management, field of knowledge 07 "Management and Administration", contains 14 figures, 12 tables, 53 literary sources according to the list of references. The work is performed on 77 pages of general text and 60 pages of the main text. The purpose of the work is the theoretical justification and practical study of the management of the competitiveness of an enterprise based on the use of business intelligence tools, as well as the development of recommendations for increasing the effectiveness of their application in modern business conditions. The theoretical foundations of the management of the competitiveness of an enterprise were studied, the analysis of the competitiveness of the enterprise and the possibilities of using business intelligence were carried out, recommendations for improving the management of the competitiveness of an enterprise based on business intelligence tools were considered. The results of the work can be used in the further development of theoretical and practical approaches to managing the competitiveness of an enterprise based on the use of business intelligence tools, in particular in substantiating the feasibility of their comprehensive application to increase the effectiveness of management decisions and the formation of sustainable competitive advantages in a dynamic market environment. Possible areas of further research include the analysis of the impact of business intelligence on the effectiveness of enterprise management.
Торколат В. А. Управління конкурентоспроможністю підприємства на основі інструментів бізнес-розвідки» : бакалаврська робота. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. 77 с.
Keywords: КОНКУРЕНТНОСПРОМОЖНІСТЬ; БІЗНЕС-РОЗВІДКА; ІНСТРУМЕНТИ БІЗНЕС-РОЗВІДКИ; ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТНОСПРОМОЖНОСТІ; COMPETITIVENESS; BUSINESS INTELLIGENCE; BUSINESS INTELLIGENCE TOOLS; INCREASING COMPETITIVENESS