Орієнтаційні звороти англійської мови на позначення способів осмислення діяльності - Талавіра, Н. М.; Талавіра, Наталія Михайлівна; Talavira, N. М. (ВД "Гельветика", 2017)
Орієнтаційні звороти англійської мови фіксують універсальне осмислення діяльності на трьох рівнях: над ситуативному— безартиклевими формами із прийменниками на позначення: інклюзивності (in), виключення (out of), обмеження (at), напряму руху (from/to), панорамного сприйняття (on), примушення (under); ситуативному — означеними іменними групами, що звужують межі сприйняття простору та місця активності; індивідуальному — неозначеними іменними групами, які вказують на конструювання учасниками подій нових орієнтирів.

English orientating phrases verbalize universal human activity interpretation on three levels: oversituational by articless forms with prepositions denoting inclusion (in), exclusion (out of), limitation (at), direction (from/to), panoramic perception (on), compulsion (under); situational level by definite phrases which limit the boundaries of activity and place perception; individual level by indefinite phrases, that establish new coordinates.
Талавіра, Н. М. Орієнтаційні звороти англійської мови на позначення способів осмислення діяльності / Н. М. Талавіра // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Cпецвип. – С. 207-210.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; орієнтаційний зворот; безартиклева форма; означена іменна група; неозначена іменна група; семантика; orientational phrase; articless form; definite noun phrase; indefinite noun phrase; meaning