Другий етап гідромеліоративної реформи в Україні: окремі правові новели - Берзінь, Сергій Людвигович; Берзінь, С. Л.; Berzin, Serhii L. (Одеса : Фенікс, 2026)
Проблеми сучасного сільського господарства не обмежуються лише воєнними, економічними та соціально-демографічними факторами – насправді одним із найбільш потужних впливів на розвиток галузі чинить неухильна зміна клімату, яка розширює зони ризикового землеробства, поширює опустелювання та все більше загострює питання щодо організації надійних гідромеліоративних заходів. Особливістю цієї проблеми є те, що її вирішення не лежить у площині індивідуальних кроків окремих господарств – це питання має принципово вирішуватися на державному рівні.
Берзінь, С. Л. Другий етап гідромеліоративної реформи в Україні: окремі правові новели. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. С. 304-307. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33144
Keywords: меліорація; гідромеліоративна реформа; землі; земельні правовідносини; оператори; організації водокористувачів; land reclamation; hydro-reclamation reform; land; land legal relations; operators; water user organizations.