Основні психічні стани, які спостерігались у харків'ян в період війни 2022 р. - Христенко, В. Є. (Одеса, 2022)
У статті досліджується актуальна проблема з використанням методу включеного спостереження за психічним станом мешканців міста Харкова у період активних військових дій російської федерації проти України (24.02.2022 - 22.04. 2022). Проаналізовано три етапи проявів психічного стану в умовах екзистенціальної загрози: "Шок", "Адаптація", "Звикання". На кожному з цих етапів спостерігаються свої психічні стани городян з проявами цих станів у поведінці харків'ян.
Христенко В. Є. Основні психічні стани, які спостерігались у харків'ян в період війни 2022 р. / В. Є. Христенко // Особистість та суспільство в цифрову еру: психологічний вимір (до 25-річчя Національного університету "Одеська юридична академія" та 175-річчя Одеської школи права) : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 24 черв. 2022 р.) [Електронний ресурс] / Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.», каф-ра психології. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2022. – С.256-260. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/18037
Keywords: війна; війна в Україні; психічний стан; українське місто Харків; психічний стан харків'ян в період війни 2022 р.; адаптація; звикання; шок