Умови правомірності необхідної оборони, які характеризують посягання - Кісілюк, Е. М.; Кисилюк, Е. Н.; Kisilyuk, E. M.; Мошенець, Д. М.; Мошенец, Д. Н.; Moshenets, D. M. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У роботі здійснено аналіз умов правомірності необхідної оборони під час застосування кримінальноправових норм в Україні. Визначено особливості встановлення таких умов щодо посягання та перспективи розвитку кримінального права в цій сфері.
Кісілюк Е. М., Мошенець Д. М. Умови правомірності необхідної оборони, які характеризують посягання / Е. М. Кісілюк, Д. М. Мошенець // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 503-510.
Keywords: необхідна оборона; умови правомірності необхідної оборони; посягання; захист; суспільна небезпечність; наявність; співмірність; своєчасність; спрямованість; перевищення меж; кримінальна відповідальність; необходимая оборона; условия правомерности необходимой обороны; посягательство; защита; общественная опасность; наличие; соразмерность; своевременность; направленность; превышение пределов; уголовная ответственность; self-defense; provided the legality of self-defense; attack; defense; public danger; availability; co-dimension; timely; directivity; exceeding the limits