Методика прогнозування кількості абонентів автоматизованої системи управління в низькошвидкісних радіомережах зв’язку - Стрелковська, І. В.; Золотухін, Р. В.; Стрелковська, Ю. О. (Одеса : Міжнародний університет ; НУ "ОЮА", 2025)
У роботі представлено підхід до прогнозування кількості абонентів автоматизованої системи управління, що функціонує в умовах низькошвидкісних радіомереж зв’язку. Запропоновано методику визначення граничної кількості користувачів системи на основі аналізу ймовірності обслуговування, отриманої шляхом імітаційного моделювання. Розроблене програмне забезпечення дозволяє змінювати кількість абонентів, оцінювати пропускну здатність, втрати в радіоканалі та поведінку буфера радіостанції. Результати моделювання дозволяють визначати межу стабільної роботи системи та зменшити ймовірність відмови в обслуговуванні.
Стрелковська І. В. Методика прогнозування кількості абонентів автоматизованої системи управління в низькошвидкісних радіомережах зв’язку / І. В. Стрелковська, Р. В. Золотухін, Ю. О. Стрелковська // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : зб. матеріалів міжнар. конф. (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – С. 79-83. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31379
Keywords: прогнозування; імітаційне моделювання; АСУ; JDSS; ADatP-36; ймовірність обслуговування; низькошвидкісні радіомережі