Гейміфікація військової підготовки на базі штучного інтелекту: математичні моделі симуляторів бойових дій - Скідан, Владислав Сергійович; Скідан, В. С.; Skidan, Vladyslav S. (Одеса : Фенікс, 2026)
Гейміфікація військової підготовки представляє собою трансформаційний підхід, що поєднує наукову суворість з практичною ефективністю. Подальші розробки в цій сфері, включаючи міжнародне співробітництво в рамках НАТО, забезпечать Збройним Силам інструменти для домінування в цифровому просторі майбутніх війн, де інтелект і адаптивність стають вирішальними факторами перемоги. Цей напрямок відкриває можливості для вдосконалення, роблячи кожен тренувальний цикл унікальним і цінним внеском у національну безпеку.
Скідан В. С. Гейміфікація військової підготовки на базі штучного інтелекту: математичні моделі симуляторів бойових дій. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 545-548. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33204
Keywords: гейміфікація; штучний інтелект; математичні моделі симуляторів; військова підготовка; навчання з підкріпленням; агентне моделювання; ієрархічне навчання з підкріпленням; LVC-середовища; адаптивні симуляції; gamification; artificial intelligence; mathematical simulation models; military training; reinforcement learning; agent-based modeling; hierarchical reinforcement learning; LVC environments; adaptive simulations