Феномен формування світового громадянського суспільства - Романкова, Л. М.; Романкова, Л. Н.; Romankova, L. M. (My University, 2016)
У статті проаналізовано особливості формування світового громадянського суспільства. Акцентується увага на його економічній, соціальній, політичній і культорологічній сферах. Зазначається, що в «класичному» Європейському сегменті світової цивілізаційної структури є підстави стверджувати про наявність «європейського громадянського суспільства». Саме до цього сегмента й тяжіє Україна. Тому в цьому ключі повинна бути переосмислена вся професійна підготовка студентської молоді.

В статье проанализированы особенности формирования всемирного гражданского общества. Акцентируется внимание на его экономической, социальной, политической и культурологической сферах. Отмечается, что в «классическом» Европейском сегменте мировой цивилизационной структуры есть основания утверждать о наличии «европейского гражданского общества». Именно к этому сегменту и тяготеет Украина. Поэтому в данном ключе должна быть переосмыслена вся профессиональная подготовка студенческой молодежи.

The article analyses the peculiarities of the world civil society formation. Special attention is given to its social, political, and cultural spheres. Emphasis is laid upon the fact that there are reasons to believe in the existence of “the European civil society” within the “classical” European segment of the world civilization. As Ukraine is gravitating towards this very segment, the whole programme of professional student training should be redefined.
Романкова Л. М. Феномен формування світового громадянського суспільства / Л. М. Романкова // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2016. - Вип. 13. - С. 64-68.
Keywords: світове громадянське суспільство; студентська молодь; світове суспільство знань; соціально-політичні процеси; мировое гражданское общество; студенты; мировое общество знаний; социально-политические процессы; world civil society; students; world knowledge society; social and political processes