Повноваження слідчого судді у досудовому провадженні - Гловюк Ірина Василівна; Гловюк Ирина Васильевна; Glovyuk Iryna V. (My University, 2012)
Стаття присвячена дослідженню повноважень слідчого судді у досудовому провадженні за новим Кримінальним процесуальним кодексом України. Повноваження слідчого судді класифіковано за предметним критерієм, за характером ініціації та формою здійснення. Обгрунтовано виділення такої групи повноваження, як повноваження із забезпечення доказів. Указано на необхідність систематизувати повноваження слідчого судді і викласти їх у одній статті Кримінального процесуального кодексу України.

Статья посвящена исследованию полномочий следственного судьи в досудебном производстве по новому Уголовному процессуальному кодексу Украины . Полномочия следователя судьи классифицированы по предметному критерию , по характеру инициации и формой осуществления . Обосновано выделение такой группы полномочия , как полномочия по обеспечению доказательств . Указано на необходимость систематизировать полномочия следственного судьи и выложить их в одной статье Уголовного процессуального кодекса Украины .

This article covers the study of investigating judge authority in pre-trial proceeding by the new Code of criminal proceedings of Ukraine. Authority of the investigating judge has been classified by following criteria’s: by subject, by the nature of initiation and the form of realization. Definition of such group of authorities as authority to secure evidences has been grounded. Necessity to classify authorities of the investigating judge, and state them in the single provision of Code of criminal proceedings.
Гловюк І. В. Повноваження слідчого судді у досудовому провадженні / І. В. Гловюк // Митна справа. – 2012. – №. 6. – Частина 2. Книга 2. – С. 103-110.
Keywords: досудове провадження; слідчий суддя; повноваження слідчого судді; забезпечення доказів; заходи кримінально-процесуального примусу; досудебное производство; следственный судья; полномочия следственного судьи; обеспечение доказательств; меры уголовно-процессуального принуждения; pre-trial proceedings; investigating judge; authority of investigating judge; securing of evidences; measures of criminal-procedural enforcement