Когнітивні викривлення у механізмі формування цифрових слідів злочинної діяльності - Цільмак, Олена Миколаївна; Цільмак, О. М.; Tsilmak, Olena M. (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах досліджено вплив когнітивних викривлень на механізм формування цифрових слідів злочинної діяльності. Проаналізовано роль психологічних помилок у поведінці правопорушника та їх значення для цифрової криміналістики. This paper examines the influence of cognitive biases on the mechanism by which digital traces of criminal activity are formed. It analyses the role of psychological errors in an offenderʼs behaviour and their significance for digital forensics.
Цільмак О. Когнітивні викривлення у механізмі формування цифрових слідів злочинної діяльності. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 216-220. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33550
Keywords: когнітивні викривлення; цифрові сліди; криміналістика; психологічна помилка; цифрова криміналістика; злочинна діяльність; поведінка правопорушника; cognitive biases; digital traces; forensic science; psychological errors; digital forensics; criminal activity; offender behaviour