До питання внутрішньої організації семантичного поля: принципи, проблеми, шляхи вирішення - Головащенко, Ю. С.; Golovashchenko, Yu. S. (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті висвітлено питання лінгвістичного статусу семантичного поля і принципів його внутрішньої організації. Семантичне поле формується за інваріантним принципом і досліджується у світлі своєї структури. Акцентовано на семантичній структурі значення слова як детермінуючого фактора польового об'єднання, значеннєве ядро якого відзначається смисловою атракцією.
Головащенко Ю. С. До питання внутрішньої організації семантичного поля: принципи, проблеми, шляхи вирішення / Ю. С. Головащенко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 5. – Т. 1 – С. 29-33.
Keywords: семантичне поле; семантична ознака; архілексема; архісема; семантическое поле; семантический признак; архилексема; архисема; semanticfield; semanticfeature; archilexeme/superordinate lexeme; acrhiseme