Концепт публічного адміністрування в сфері національної безпеки - Ківалов, Сергій Васильович; Ківалов, С. В.; Kivalov, Sergiy; Kivalov, Serhei V.; Kivalov, Serhii; Ківалов, С. В. (Одеса : Юридика, 2023)
Вказано, що публічне адміністрування у сфері національної безпеки має слідувати загальним принципам публічного адміністрування – верховенства права та належного врядування та міжнародним стандартам в сфері національної безпеки – дотримання гендерної рівності, відкритості інформації стосовно стану забезпечення національної безпеки, здійснення демократичного контролю за публічними інституціями, секторизації сфери національної безпеки, поєднання глобалізаційних напрямів в сфері національної безпеки з національними інтересами. Конкретними заходами, які охоплюються публічним адміні- струванням в сфері національної безпеки в умовах військової ескалації мають стати: збільшення оборонного співробітництва для посилення безпеки в європейському регіоні; збільшення видатків на оборону, покращення оперативної сумісності сил і спільного розвитку оборонних можливостей; забезпечення співпраці та досягнення конкретних результатів за проектами PESCO, спрямованих на розробку нових можливостей (наприклад, у повітряній та морській сфері), забезпечення навчання та підтримки військових сил (напри- клад, медичне командування) або об’єднання досвіду в певних сферах (наприклад, у кібердомені); створення синергії з іншими оборонними ініціативами; забезпечення співпраці в рамках окремих проектів PESCO з конкретних питань
Ківалов С. В. Концепт публічного адміністрування в сфері національної безпеки / Сергій Васильович Ківалов // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Юридика, 2023. – Т. 2. – С. 8-11.
Keywords: публічне адміністрування; національна безпека; воєнний стан; євроінтеграція; належне врядування; public administration; national security; martial law; European integration; good governance; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE