Зовнішньополітичні чинники формування партійно-політичної системи республіки Польща - Яковлєва, Ірина Вікторівна (My University, 2009)
В статье рассматривается развитие партийно-политической системы Польской Республики. Исследуется влияние внутренних противоречий и изменений на внешнеполитическую концепцию страны. Особое внимание автор уделяет анализу избирательных программ ведущих политических сил и лидеров в период с 1990 по 2006 гг.

The development of party and political system of the Republic of Poland is being viewed in the article. The author researches the inﬂ uence of internal contradictions and changes on the foreign policy conception. Special attention is drawn to the analysis of the election programs of the prominent political parties and leaders in the period from 1990 to 2006.
Яковлєва І.В. Зовнішньополітичні чинники формування партійно-політичної системи республіки Польща / І.В. Яковлєва // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (керівник авт. кол.), Л. І. Кормич (ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; ОНЮА, Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса, 2009. – Вип. 37. – С. 312-323.
Keywords: зовнішньополітичні чинники; партійно-політична система; внутрішні розбіжності; республіка Польща; внешнеполитические факторы; партийно-политическая система; внутренние разногласия; республика Польша; foreign factors; party political system; internal divisions; the Republic of Poland