Міжнародно-правові оцінки історичних паралелей у контексті «самовизначення народу Криму» - Задорожній, Олександр Вікторович; Задорожный, Александр Викторович; Zadorozhnіj, Oleksandr (Одеса : Фенікс, 2015)
В статі розглянуто історичні приклади на які посилається офіційна російська пропаганда і доктрина міжнародного права у «виправдання» анексії Криму та агресії проти України. Зроблено висновок про невідповідність історичних паралелей та аргументів дійсному характеру історичних подій і міжнародно-правовим кваліфікаціям, що використовуються РФ для «виправдання « анексії.

В статье рассмотрены исторические примеры, на которые ссылается официальная российская пропаганда и доктрина международного права «в оправдание» аннексии Крыма и агрессии против Украины. Сделан вывод о несоответствии исторических параллелей и аргументов настоящем характеру исторических событий и международно-правовым квалификаций, используемых РФ для «оправдания» аннексии.

The article deals with historical examples referenced by official Russian propaganda and international law doctrine for «justification» of the annexation of the Crimea and aggression against Ukraine. It is defined clear discrepancy of historical examples and arguments used by RF for «justification» of the Crimea’s annexation to actual historical events and correct international legal qualifications.
Задорожній О. В. Міжнародно-правові оцінки історичних паралелей у контексті «самовизначення народу Криму» / О. В. Задорожній // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 68-80.
Keywords: анексія Криму; Росія; міжнародне право; самовизначення народу Криму; агресія Російської Федерації; Перша чеченська війна; Друга чеченська війна; аннексия Крыма; Россия; международное право; самоопределение народа Крыма; агрессия Российской Федерации; Вторая чеченская война; Первая чеченская война; annexation of Crimea; Russia; determination of the people of Crimea; Russian aggression; Second Chechen War; First Chechen war