Проблеми правового регулювання дисциплінарної відповідальності державного службовця в Україні - Корнута, Л. М. (Одеса: Фенікс, 2012)
Статтю присвячено питанню дисциплінарної відповідальності державного службовця. Визначено основні проблеми притягнення державних службовців до дисциплінарної відповідальності в трудовій галузі, можливості їх вирішення для розбудови інститутів трудового права на основі верховенства права та законності в інтересах вимог громадськості. Наголошено на необхідності функціонування ефективного механізму притягнення державних службовців до дисциплінарної відповідальності.
Корнута Л. М. Проблеми правового регулювання дисциплінарної відповідальності державного службовця в Україні / Л. М. Корнута // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.39-41.
Keywords: дисциплінарна відповідальність; державний службовець; невиконання обов'язків; порушення службової дисципліни; юридична відповідальність