Схожість соціальної природи і механізмів катування, кровної помсти та тероризму - Замула , А. Ю.; Zamula, A. Yu. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті вважає, що проблема криміналізації суспільно небезпечних діянь по праву вважається однією з фундаментальних проблем теорії кримінального права, вирішенню якої було присвячено значну кількість робіт, які містять різні точки зору про те, які саме критерії повинні бути покладені в основу криміналізації діянь.
Замула А. Ю. Схожість соціальної природи і механізмів катування, кровної помсти та тероризму / А. Ю. Замула // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 439-442.
Keywords: катування; кровна помста; тероризм; кримінальне право; міжнародне співробітництво у боротьбі з тероризмом; избиение; beating; кровная вражда; feud; терроризм; terrorism; уголовное право; criminal law; международное сотрудничество в борьбе с терроризмом; international cooperation in the fight against terrorism