Особливості адаптації запозичень із німецької мови в системі української економічної термінології - Архипенко, Л. М.; Arkhypenko, L. M. (ВД "Гельветика", 2017)
Стаття присвячена дослідженню особливостей функціонування лексичних запозичень із німецької мови в системі української економічної термінології внаслідок граматичних, семантичних, стилістичних і словотвірних перетворень, зумовлених як зовнішніми, так і внутрішніми лінгвістичними факторами

This article is dedicated to the research of peculiarities of how the lexical borrowings from the German language function in the system of the Ukrainian terminology of economics as a result of grammar, semantics, style and word changes that are molded by outside and inside linguisticfactors.
Архипенко, Л. М. Особливості адаптації запозичень із німецької мови в системі української економічної термінології / Л. М. Архипенко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Спецвип. – С. 26-29.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; міжмовна взаємодія; лексичні запозичення; германізми; економічна термінологія; interlangauge; lexical borrowings; Germanism; Economic Theories