Дотримання принципу «видай або суди» як obligatio erga omnes щодо злочинів jus cogens - Дрьоміна-Волок, Н. В.; Дрёмина-Волок, Н. В.; Dryomina-Volok, N. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2013)
У статті розглядаються актуальні проблеми боротьби з безкарністю проявів расової дискримінації як злочинів jus cogens. Автор стверджує, що стосовно осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів jus cogens, зобов’язання видати або здійснювати кримінальне переслідування є зобов’язанням ergo omnes і є важливим елементом антикримінального міжнародно-правового співробітництва держав.
Дрьоміна-Волок Н. В. Дотримання принципу «видай або суди» як obligatio erga omnes щодо злочинів jus cogens / Н. В. Дрьоміна-Волок // Актуальні проблеми держави і права: зб. наук.пр. /редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.]; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса: Юрид. л-ра, 2013. – Вип. 70. - С. 90-97.
Keywords: расова дискримінація; злочини; «видай або суди»; jus cogens; erga omnes; расовая дискриминация; преступления; «выдай или суди»; racial discrimination; crime; aut dedere aut judiciare