Концепція адміністративної юрисдикції у морських просторах – новий погляд на устояний правовий інститут - Аверочкіна, Тетяна Володимирівна; Аверочкина, Татьяна Владимировна; Averochkina, Tetyana V. (Дніпропетровськ : ГО «Правовий світ», 2015)
Пропоновану концепцію адміністративної юрисдикції України в прибережних морських просторах автор визнає міждисциплінарною, що органічно поєднує в собі загальні засади міжнародного та національного публічного (адміністративного) права, при переважаючій ролі останнього, як основного регулятора відносин, що складаються у сфері суспільних відносин, які виникають із приводу здійснення діяльності у прибережних морських просторах.
Аверочкіна Т. В. Концепція адміністративної юрисдикції у морських просторах – новий погляд на устояний правовий інститут / Т. В. Аверочкіна // Актуальні питання реформування правової системи України : матер. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Дніпропетровськ, 3-4 липня 2015 р.). – Дніпропетровськ : ГО «Правовий світ», 2015. – С. 64-67.
Keywords: адміністративна юрисдикція України в морі; морські простори; концепція; юрисдикція та суверенітет держави в морських просторах