Національні проекти як інструмент подальшого розвитку в Україні інформаційного суспільства: можливі позитивні й негативні наслідки - Білоусов, Олександр Сергійович (My University, 2014)
У статті розглядаються основні заходи останніх років щодо впровадження Законів України «Про доступ до публічної інформації» та «Про захист персональних даних», наводяться можливі позитивні та негативні наслідки їх втілення в соціально-політичну сферу суспільства. В статье рассматриваются основные мероприятия последних лет по внедрению Законов Украины «О доступе к публичной информации» и «О защите персональных данных», анализируются возможные позитивные и негативные последствия их воплощения в социально-политическую сферу общества. In the article the basic measures of the last years on introduction of Laws of Ukraine «About access to public information» and «About the protection of the personal data»are examined, the possible positive and negative consequences of their embodiment in the socio-political sphere of society are analysed.
Білоусов О. С. Національні проекти як інструмент подальшого розвитку в Україні інформаційного суспільства : можливі позитивні й негативні наслідки / О. С. Білоусов // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 52. – С. 172-179.
Keywords: публічна інформація; доступ до публічної інформації; захист персональних даних; соціально-політична сфера суспільства; публичная информация; доступ к публичной информации; защита персональных данных; социально-политическая сфера общества; public information; access to public information; protection of the personal data; socio-political sphere of society