Княгиня Ольга – видатна жінка та державна діячка - Горяга, Оксана Вікторівна; Горяга, О. В.; Horiaha, Oksana V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Княгиня Ольга – видатна жінка та державна діячка, мудра, сильна, харизматична постать із сторінок нашої багатовікової історії. Княгиня Ольга була видатною реформаторкою свого часу. Вона, за часи свого правління здійснила успішні військові акції, унормувала фінансову систему Русі, окреслила кордони, вибудувала адміністративну систему. Правління княгині Ольги – це час стабільності та спокою у державі. Княгиня стабілізувала політичну ситуацію в князівстві та побудувала дипломатичні відносини з іншими державами, відкривши можливість їх візитів на Русь.
Горяга О. В. Княгиня Ольга – видатна жінка та державна діячка. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 118-121. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33030
Keywords: княгиня Ольга; реформаторка; адміністративно-фінансова реформа; данина; податки; погости; уроки; устави; Princess Olga; reformer; administrative and financial reform; tribute; taxes; churchyards; lessons; charters