Застосування тензорного аналізу в програмній інженерії - Григор’єва, Тетяна Ігорівна; Григор’єва, Т. І.; Hryhorieva, Tetiana I.; Крохмаль, М. В. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025)
Робота присвячена вирішенню проблеми аналізу багатовимірних даних у програмній інженерії, де традиційні векторно-матричні методи є недостатньо ефективними. Запропоновано використання тензорного аналізу для представлення даних у вигляді багатовимірних масивів, що зберігає структурні та контекстуальні взаємозв'язки. Такий підхід дозволяє підвищити точність прогнозування дефектів, аналізувати технічні недоліки та оптимізувати тестування. Обґрунтовано доцільність інтеграції тензорних моделей та їх синтезу з глибоким навчанням.
Григор’єва Т. І. Застосування тензорного аналізу в програмній інженерії / Т. І. Григор’єва, М. В. Крохмаль // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : матеріали Міжнародної конференції / за заг ред. С. В. Ківалова ; Міжнародний гуманітарний університет. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025. – С. 52-54. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.30156
Keywords: тензорний аналіз; тензорні моделі; розробка програмного забезпечення