Теоретичні аспекти пенсійно-страхових правовідносин як стадії пенсійного процесу - Шумило, М. М.; Shumilo, M. M. (Одеса : Фенікс, 2015)
В статті розглядаються окремі теоретичні аспекти пенсійнострахових правовідносин. Дано характеристику правовій природі цього різновиду правовідносин у пенсійному забезпеченні. Проаналізовано структуру пенсійно- страхових правовідносин, а саме суб’єктний склад, об’єкт та зміст. Наведено момент виникнення та момент припинення цих правовідносин. Окреме місце у статті займає детальний аналіз методу правового регулювання пенсійнострахових правовідносин.
Шумило М. М. Теоретичні аспекти пенсійно-страхових правовідносин як стадії пенсійного процесу / М. М. Шумило // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 56. – С. 258-266.
Keywords: пенсійний процес; пенсійно-страхові правовідносини; пенсійне забезпечення; правове регулювання пенсійно-страхових правовідносин; пенсионный процесс; пенсионно-страховые правоотношения; пенсионное обеспечение; правовое регулирование пенсионно-страховых правоотношений; retirement process; pension insurance relationship; pensions; legal regulation of pension and insurance relationships