Патронат над дитиною як форма влаштування дітей-сиріт: окремі аспекти - Мураховець, Юлія Юріївна (Одеса: Фелікс, 2021)
Стаття присвячена дослідженню патронатних відносин, надання дитині тимчасового догляду та виховання в сім'ї патронатних вихователів. Також наведено правові проблеми правового регулювання патронатних правовідносин та проведено аналіз особливостей правового регулювання інституту патронатного виховання.
Мураховець Ю. Ю. Патронат над дитиною як форма влаштування дітей-сиріт: окремі аспекти / Ю. Ю. Мураховець // Шерешевські читання: Проблеми цивілістики в умовах пандемії та ІТ : матер. Всеукр. наук. конф. (м. Одеса, 10 грудня 2021 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; за заг. ред.д.ю.н., проф. Є. О. Харитонова. – Одеса: Фенікс, 2021.– С. 323-326.
Keywords: патронат; діти-сиріти; діти, позбавлені батьківського піклування; патронатне виховання; патронатні правовідносини