Конспект лекцій з дисципліни «Менеджмент та маркетинг інновацій» для здобувачів спеціальності 073 «Менеджмент» - Горбаченко, Станіслав Анатолійович; Разінкін, Нікіта Сергійович (Одеса : НУ «ОЮА», 2024)
Конспект лекцій охоплює ключові аспекти управління та маркетингу в процесі здійснення інноваційної діяльності. У курсі розглядаються такі теми: вступ до інноваційного менеджменту, де пояснюються основні концепції, типи та роль інновацій в економіці; інноваційні стратегії, що включають розробку і впровадження стратегій для забезпечення конкурентоспроможності; процес управління інноваціями, де розглядаються етапи розвитку інноваційного продукту та управління ризиками; інноваційний маркетинг, що охоплює методи просування нових продуктів і аналіз ринкових можливостей; фінансування інноваційних проектів, яке включає джерела інвестування та фінансові інструменти; технологічні інновації та трансфер технологій, що пояснюють впровадження нових технологій і їхнє передавання між окремими суб’єктами підприємництва; інновації в епоху цифровізації, що демонструють роль цифрових технологій у прискоренні інноваційних процесів; організаційні форми інноваційно-інвестиційної діяльності, які охоплюють управління проєктами та структуру організацій; етика та відповідальність в інноваціях, де розглядаються етичні аспекти та соціальна відповідальність при впровадженні інновацій. Курс спрямований на підготовку здобувачів до ефективного управління інноваціями та їхнього просування на ринку в сучасних умовах.
Горбаченко С. А. Конспект лекцій з дисципліни «Менеджмент та маркетинг інновацій» для здобувачів спеціальності 073 «Менеджмент» [Електронне видання] / С. А. Горбаченко, Н. С. Разінкін; кафедра кібербезпеки НУ «Одеська юридична академія». - Одеса, 2024. - 76 с. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.29764
Keywords: інноваційний менеджмент; інноваційні стратегії; управління інноваціями; інноваційний маркетинг; форми інноваційно-інвестиційної діяльності