Примус у службовому праві як системна категорія: поняття та характеристика елементів - Припутень, Д. С.; Припутень, Д. С.; Pryputen, D. S. (Херсон : Гельветика, 2018)
Системний підхід є універсальним, сприяє формуванню відповідного адекватного формулювання суті досліджуваних проблем у конкретних науках і вибору ефективних шляхів їх вирішення. У статті приділено увагу ґрунтовному аналізу примусу у службовому праві як єдиному цілому з узгодженим функціонуванням закономірно розташованих і взаємопов’язаних елементів і частин, що дало змогу не лише окреслити перелік примусових заходів, але й відстежити модифікацію їх елементів у взаємозв’язку. У проведеному дослідженні наводиться авторське визначення та змодельовано систему примусу у службовому праві.

Принуждение в служебном праве как системная категория: понятие и характеристик и элементов. - Статья. Системный подход является универсальным, способствует формированию соответствующего адекватного формулировка сути исследуемых проблем в конкретных науках и выбора эффективных путей их решения. В статье уделено внимание обстоятельному анализу принуждения в служебном праве как едином целом с согласованным функционированием закономерно расположенных и взаимосвязанных элементов и частей, что позволило не только определить перечень мер принуждения, но и отследить модификацию их элементов во взаимосвязи. В проведенном исследовании приводится авторское определение и смоделирована система принуждения в служебном праве.

Compulsion in the service law as a system category: the concept and characteristics of the elements. The system approach is universal, contributes to the formation of appropriate adequate formulation of the essence of the problems studied in specific sciences and the choice of effective ways to solve them. The article focuses on a thorough analysis of coercion in the service law as a whole with the co-ordinated functioning of legally located and interconnected elements and parts, which allowed not only to outline the list of compulsory measures, but also to track the modification of their elements in the relationship. As a result of the research, the author’s definition is given and the system of coercion in the service law is modeled.
Припутень Д. С. Примус у службовому праві як системна категорія: поняття та характеристика елементів / Д. С. Припутень // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 22 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Херсон : Гельветика, 2018. – C. 98-105.
Keywords: система; системні дослідження; примус; примус у службовому праві; попередження; заходи відповідальності; система; системные исследования; принуждение; принуждение в служебном праве; предупреждение; меры ответственности; system; systematic research; coercion; compulsion in the service law; prevention; measures of responsibility