Патріотизм – феномен парадигми комунікативного суспільства - Аксьонова, В. І.; Аксенова, В. И.; Aksonova, V. I. (My University, 2016)
Глобалізація комунікативного суспільства обумовлює дух патріотизму як складного соціокультурного контексту, що відображає цілісні характеристики освіти інформаційного суспільства, яка перетворює парадигму філософії на засадах тісної взаємодії зв’язків між суспільствами – різновиду етносоціального й планетарного соціуму. Постнеокласичний аналіз викликає необхідність систематизації методологічних основ, принципів, критеріїв, підходів і дискурсів міжкультурної комунікації, розроблених вітчизняними й зарубіжними дослідниками.

Глобализация коммуникативного общества обуславливает дух патриотизма как сложного социокультурного контекста, что отражает целостные характеристики образования информационного общества, которое превращает парадигму философии на основе тесного взаимодействия связей между обществами – разновидности этносоциального и планетарного социума. Постнеоклассический анализ вызывает необходимость систематизации методологических основ, принципов, критериев, подходов и дискурсов межкультурной коммуникации, разработанных отечественными и зарубежными исследователями.

The phenomenon of global communication society makes an analysis of the spirit of patriotism as a complex social and cultural context that reflects a coherent set of relations: education characterize the Information Society, which transforms the paradigm of philosophy on the basis of communication because of the close interaction and binding ties between societies – Ethno-Social and the kind of global society. Presented postneon-classical analysis, due to the need to systematize theoretical and methodological foundations, principles, criteria, approaches and intercultural communication discourse developed by domestic and foreign researchers.
Аксьонова В. І. Патріотизм – феномен парадигми комунікативного суспільства / В. І. Аксьонова // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2016. - Вип. 10. - С. 7-9.
Keywords: парадигми філософії освіти; козакофільство; символ і значення; футурологічні обрії дійсності; цінність інформаційних відносин; природа патріотичної комунікації; радикальні етносоціальні зміни; парадигмы философии образования; казакофильство; символ и значение; футурологические горизонты действительности; ценность информационных отношений; природа патриотической коммуникации; радикальные этносоциальные изменения; paradigm of philosophy of education; cossacophilism; symbol and meaning; futurological horizon reality; value of information relations; communications patriotic nature; radical ethnosocial changes