Нормативно-правове регулювання охорони, збереження і використання дельфінів як рідкісних морських тварин - Жукова, Д. Г.; Diana, Zhukova (Одеса : Гельветика, 2019)
Стаття присвячена дослідженню особливостей нормативно-правового регулювання адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства у сфері охорони, збереження і раціонального використання дельфінів як рідкісних морських тварин на міжнародному і національному рівнях. Проведена характеристика та аналіз їх захисту за допомогою міжнародних та національних норм права. Визначено адміністративну і кримінальну відповідальність за адміністративні правопорушення і злочини в сфері захисту дельфінів, а також розглянуті санкції, які передбачені національним законодавством за їх порушення.
Жукова Д. Г. Нормативно-правове регулювання охорони, збереження і використання дельфінів як рідкісних морських тварин / Д. Г. Жукова // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2019. - № 2. – C. 58 - 69.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; охорона морських тварин; відповідальність за порушення законодавства у сфері охорони, збереження і використання морських ссавців; охрана морской среды; охрана морских животных