Управління стартап-проєктом у сфері надання кур’єрських послуг : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Дяченко, Анастасія Олексіївна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему “Управління стартап-проєктом у сфері надання кур’єрських послуг” на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент, галуззю знань 07 “Управління та адміністрування”, містить 4 рисунки, 12 таблиць, 22 літературних джерела за переліком посилань. Робота виконана на 55 сторінках загального тексту і 47 сторінках основного тексту. Метою роботи є розробка практичних рекомендацій для ефективного управління стартап-проєктом у сфері кур’єрських послуг з урахуванням сучасних ринкових умов і конкурентного середовища. Досліджено теоретичні основи управління стартапами, проаналізовано кон’юнктуру ринку кур’єрських послуг в Україні, оцінено конкурентні переваги обраного формату служби “Shvydko” та проведено SWOT-аналіз. Розроблено календарний план реалізації проєкту, структуру витрат і прогноз грошових потоків, а також оцінено економічну ефективність і проєктні ризики. Результати роботи можуть бути використані підприємцями та менеджерами для запуску та розвитку стартапів у сфері логістики, оптимізації бізнес-процесів, підвищення конкурентоспроможності та зниження ризиків на початкових етапах діяльності. Можливими напрямками подальших досліджень є інтеграція екологічних рішень (наприклад, використання електровелосипедів) та застосування штучного інтелекту для прогнозування попиту на доставку. The qualification work on the topic “Management of a Startup Project in the Field of Courier Services” for obtaining the first (bachelor’s) level of higher education in the specialty 073 Management, within the field of knowledge 07 “Management and Administration,” contains 4 figures, 12 tables, and 22 literary sources in the reference list. The work comprises 55 pages of total text and 47 pages of main text. The purpose of the work is to develop practical recommendations for the effective management of a startup project in the field of courier services, taking into account current market conditions and competitive environment. The study explores the theoretical foundations of startup management, analyzes the state of the courier services market in Ukraine, evaluates the competitive advantages of the chosen “Shvydko” service format, and conducts a SWOT analysis. A project implementation timeline, cost structure, and cash flow forecast were developed, along with an assessment of economic efficiency and project risks. The results of the work can be utilized by entrepreneurs and managers for launching and developing startups in the logistics sector, optimizing business processes, enhancing competitiveness, and reducing risks in the early stages of operation. Potential directions for further research include the integration of eco-friendly solutions (e.g., the use of electric bicycles) and the application of artificial intelligence for demand forecasting in delivery services.
Дяченко А. О. Управління стартап-проєктом у сфері надання кур’єрських послуг : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / А. О. Дяченко. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 55 с.
Keywords: МЕНЕДЖМЕНТ; СТАРТАП; КУР’ЄРСЬКІ ПОСЛУГИ; ЛОГІСТИКА; ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА; MANAGEMENT; STARTUP; COURIER SERVICES; LOGISTICS; DIGITAL ECONOMY