Інтеграційні правопорядки в регіональних організаціях на прикладі НАФТА та АСЕАН - Пісов, Максим Петрович (Одеса : Фенікс, 2015)
Необхідність дослідження даної тематики пов’язана з особливим значенням, якого набувають питання, пов’язані з інтеграцією в сучасному світі. Різнотипність правових систем, їх правові відмінності складають проблему входження національних правових систем в ту чи іншу правову сім’ю. Одне з важливих місць у цьому процесі займає «інтеграційний» правопорядок, який існує в регіональних організаціях, таких як НАФТА та АСЕАН, паралельно з національними правопорядками кожної з країн-учасниць.

Необходимость исследования данной тематики связана с особым значением, которое приобретают вопросы, связанные с интеграцией в современном мире. Разнотипность правовых систем, их правовые различия формируют проблему вхождения национальных правовых систем в ту или иную правовую

The necessity of the research of this topic is associated with significant value of the issues related to the integration of the modem legal space. The diversity of the types of legal systems, their legal differences constitute the problem of entering of national legal systems in certain legal family. Taking one of the most important places in the particular process, integration legal order exists in the regional organizations such as NAFTA and ASEAN parallel with national legal orders of each participating country.
Пісов М. П. Інтеграційні правопорядки в регіональних організаціях на прикладі НАФТА та АСЕАН / М .П. Пісов / Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 160-169.
Keywords: інтеграційні правопорядки; НАФТА; АСЕАН; міжнародний економічний правопорядок; Комісія з вільної торгівлі; Бангкокська Декларація; интеграционные правопорядки; международный экономический правопорядок; Комиссия по свободной торговле; Бангкокская Декларация; Enforcement integration; NAFTA; ASEAN; international economic legal order; Commission free trade; The Bangkok Declaration